Bielorússia avui

Dones presses polítiques a Belarus

Svetlana Petrovskaia

A dia d’avui, 106 dones belarusses han estat reconegudes com a preses polítiques. Algunes d’elles ja estan complint el seu “càstig”, mentre que d’altres estan a l’espera de judici. Us expliquem quin tipus de repressió fa servir el govern il·legítim contra les valentes i honestes dones belarusses.


La situació amb els drets humans a Belarus actual (abril)

Svetlana Petrovskaia

Nou mesos després de les eleccions, continua la persecució del règim.
Segons el Centre de Drets Humans Viasna:
almenys 98 persones han estat condemnades en casos penals per motius polítics;
a dia d’avui hi ha 369 presos polítics, el seu nombre segueix creixent;
continua la detenció de participants en protestes pacífiques, així com detencions arbitràries de ciutadans per utilitzar símbols blanc-vermell-blancs; inclús dins de les vivendes i entorns particulars.Svetlana Petrovskaia

Maria Kalésnikava és una música, professora i activista política belarussa,

Coordinadora de la campanya electoral de Viktor Babariko a les eleccions presidencials a Belarús a l’agost del 2020.


Anna Mikhalchyk

Solidaritat 2020. 7 històries brillants que enfortiran la seva fe en els bielorussos

Anna Mikhalchyk

El Coronavirus i les protestes són dos components que “van despertar” a la societat civil de Bielorússia.

La solidaritat és el nou estat de la societat bielorussa al llarg de 2020. Quan va arribar la insidiosa malaltia, la gent va establir un sistema de caritat, ajuda mútua i voluntariat. I ja amb aquesta experiència va entrar a la principal campanya política de l’any.


Svetlana Petrovskaia

La República de Bielorússia és un país que, malgrat estar situat al centre d’Europa, fins fa relativament poc no era conegut, ni es mencionava amb gaire freqüència als mitjans.


Sobre la simbòlica (bandera)


Bielorussos avui

Alena Turava

Qui són els bielorussos d’avui? Són un poble infinitament pacient, inusualment pacífic i amb un gran cor. Les protestes pacífiques de Bielorússia contra la tirania del poder ja han passat a la història com a símbol de fe, esperança i humanitat.


Cara femenina de la protesta

Olga Zinkevich

La protesta belarussa contra la dictadura és una protesta amb cara, veu i caràcter de dona. És una marxa pacífica, en totes les seves manifestacions, pel dret a la llibertat sense la violència i la il·legalitat dels bandits que han usurpat el poder.


EL NOSTRE DOLOR.

Anna Mikhalchyk

Avui sortim al carrer per expressar el nostre dolor per tot el que està passant al nostre país i demanar-lis a tots vostès el suport moral.


Akrestsina O el camp de concentració dels manifestants.

Larisa Budkevich

Al carrer Akrestsina, a Minsk, hi ha un edifici que s’ha convertit en l’encarnació de la tortura i els crims contra civils a Bielorússia. La paraula “Akrestsina” és ara un nom comú. Qualsevol bielorús no indiferent s’esgarrifa davant la seva simple menció.Cada dia hi ha noves evidències directes de les condicions inhumanes de detenció. Molta gent compara el que passa a centres de detecció amb les atrocitats dels guàrdies en un camp de concentració.


La nostra solidaritat i autoorganizació

Svetlana Petrovskaia

Fa més de tres mesos el poble belarús va ser cridat a les urnes per escollir un nou president pel país. La gran majoria dels votants tenien molt clar que no volien donar el mandat a en Lukaixenka, que ja portava 26 anys al poder.


Naixement de la nació.

Alena Turova

Avui us hem demostrat que Bielorússia és una gran presó! Però n’hi ha una altre gran faceta d’aquest terror! El poble ha perdut la por!

Belarus s’ha despertat! A través del dolor i el sofriment, ha nascut la nació bielorussa, ha arribat la consciència de la identitat nacional.